Blanche Marie watervallen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van opreismetanne - WaarBenJij.nu Blanche Marie watervallen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van opreismetanne - WaarBenJij.nu

Blanche Marie watervallen

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg

29 April 2010 | Suriname, Paramaribo

Zondag zijn we om half 8 vertrokken richting Blanche Marie. Onderweg in het busje was het stralend weer, maar zodra we verder gingen met een boot begon het enorm hard te regenen. Ondanks onze poncho’s waren we zeiknat en ook onze bagage was niet helemaal droog meer. Na meer dan 3 uur varen kwam we aan in Apoera waar we de komende dagen door zouden brengen. Daar hebben we onze hangmatten opgehangen en daarna werd er lekker gekookt door onze kok.

De volgende dag gingen we op weg naar het doel van onze reis: de Blanche Marie watervallen. We gingen met een klein busje en een jeep. De weg zat vol gaten dus we zijn lekker door elkaar geschut. Het laatste stuk ging over een klein weggetje door het oerwoud. Opeens konden we niet meer verder doordat er bomen omgevallen waren door de regen. De stoere mannen begonnen met manchetten de bomen om te hakken en de weg vrij te maken. Dit gebeurde nog vier keer. Elke keer reden we 5 minuten en dan lag er weer een hele groep bomen over de weg. Uiteindelijk zijn we gelukkig toch aangekomen. We hebben eerst geluncht en ik ben met een krokodil op de foto geweest, die door één van onze gidsen gevangen was. Daarna was het nog een klein stukje lopen naar de watervallen. De watervallen waren echt prachtig en we konden lekker afkoelen in de rivier. Onderweg hebben we veel dieren gezien waaronder doodshoofdaapjes, rode ibissen, een slang en mieren die op een heel georganiseerde manier blaadjes van de ene naar de andere plek versleepten.

De nacht hebben we weer in de hangmat en Apoera doorgebracht. Omdat het weer hard regende hebben we ’s ochtend niks gedaan. ’s Middags zijn we naar een oud station geweest dat ooit was aangelegd om de bauxiet industrie op gang te zetten. Deze industrie is echter nooit zo groot geworden dat het station in gebruik genomen is. Het lag er nu helemaal verlaten en vergaan bij en er huisden vleermuizen. Vervolgens hebben we een indianendorp bezocht. Hier werden sieraden verkocht. Het was interessant om te zien in wat voor houten huisjes de indianen leefden. Eén van de indianen had een luiaard waarvan wij heel naïef dachten dat het een huisdier was. Maar die ging diezelfde dag de pan nog in. Onze gids heeft nog een soort boskonijn en een kaketoe gekocht om thuis als huisdier te houden. Hij wilde eigenlijk een aapje kopen, maar die was al verkocht. Aan het eind van de dag hebben we Apoera zelf bezocht. We zaten zelf een stukje buiten het dorp en met een troep grommende en blaffende honden achter ons aan hebben we het dorp bekeken. Het was lekker levendig op straat dus dat was wel gezellig. ’s Avonds hen ik een stukje krokodil geproefd. Gatverdamme. Ik weet niet of het echt zo vies was of dat het meer het idee was, maar ik kreeg het nauwelijks weg. Verder werd er elke dag echt heerlijk gekookt door onze kok.

Woensdag begon de terugtocht. Gelukkig was het deze keer droog. Op de boot ben ik enorm verbrand omdat ik door de wind niet door had hoe hard de zon eigenlijk scheen. Het was erg relaxed op het water met het zonnetje en de wind van de boot. We moesten omvaren omdat het water laag stond. Het laatste stukje was helemaal laag waardoor we moesten wachten tot het water weer hoger stond. Toen hebben we maar op de boot geluncht. Verder hebben we onderweg een hindoetempel, een kerkje en het dorp Groningen bezocht. Ik voelde me dus helemaal thuis ;)

De hele trip was echt superleuk en waarschijnlijk ga ik zaterdag en zondag naar het Brokopondomeer. Vanaf maandag gaat het serieuze leven beginnen.

Een fijne Koninginnedag allemaal!

• 29 April 2010 - 14:51

Marloes:

Haha dat verklaart dus waarom ik op weeronline.nl altijd de vraag krijg of ik Groningen Nederland of Suriname bedoel (of de VS)..

• 29 April 2010 - 14:57

Maris:

Oh leuk hoor:)! Jammer van de regen... Nog ff nagenieten dus en dan aant werk;) Veel succes hè met alles!!! Rare huisdieren btw:s

Heeeeeeeeeeel veel plezier!
    Kussies maris
    Ps. Vanaaf met koninginnenacht toosten we nog wel ff op je;)

• 30 April 2010 - 14:21

Theo Amy En Alex:

Leuke verhalen Anne - wij zijn jaloers!