Eerste dagen
Door: Anne
24 April 2010 | Suriname, Paramaribo
Gister ben ik na een lange wachtrij op schiphol en een goede vlucht (3 films gekeken) aangekomen in Paramaribo. Daar heb ik me blijkbaar af laten zetten door een taxi (30 euro was de rit). Ondanks het aparte rijgedrag van de Surinamers en de gaten en centimeters water op de weg, toch heelhuids bij het huis aangekomen. Daar even wat handen geschut en toen naar mijn kamer. Ik was super moe en zat er even helemaal doorheen.
Vanochtend om 4 uur Surinaamse tijd wakker geworden (in Nederland is het 5 uur later). Jetlagje. En wat is het hier warm zeg! Je kunt elk kwartier wel een douche nemen.
Vanmiddag met een huisgenootje Paramaribo in geweest. We zijn met de bus gegaan. Heb ook een fiets aangevraagd want anders kom je nergens, of je moet steeds met de taxi. We hebben een hangmat gekocht en kledingwinkeltjes bekeken (veel Chinese winkels, waar ze dezelfde soort nylon kleren verkopen als in Nederland bij de chinees, heel stijlvol :;). Toen op de markt geëindigd. Leuk om te zien. Het aanbod verschilt blijkbaar heel erg per week/maand/seizoen.
Net boodschappen gedaan, dus ik kan nu wat anders eten dan krentenbrood uit Nederland.
Het internet is trouwens langzaam, maar met mijn apple is het helemaal een ramp, kijken of iemand er verstand van heeft en iets aan de instellingen kan doen.
Oja, ik heb nu ook een Surinaams telefoonnummer: +597 8764201
Mijn Nederlands kaart zal er dus niet meer zo veel inzitten.
Zondagochtend ga ik voor 4 dagen op trip! Naar de Blanche Marie watervallen. Daarna volgt waarschijnlijk wel weer een update.
Oja, ik heb nu ook een Surinaams telefoonnummer: +597 8764201
Mijn Nederlands kaart zal er dus niet meer zo veel inzitten.
24 April 2010 - 04:27
Ron:
hoi,Anne
Welkom in Suriname!ik kwam per toeval op deze site en begon te lezen over de ervaringen die mensen opdoen in Suriname.
Leuk,ik kan mij soms wel vinden in de verslagen,over bv hoe t reilt en zijlt in mijn land.soms weer niet....haha.
Maar goed ik wens jou een prettig,leerrijk en succesvol verblijf in mijn land.
Oja,mijn naam is Ron en jij kan mij bereiken op 858-5125.
Dag hoor! -
24 April 2010 - 09:15
Marloes:
Woehoe, eindelijk aangekomen! Dus, helemaal in zomerse sferen, klinkt goed! Aan de warmte ga je vast wel wennen, anders moet je maar vier maanden lang cocktailtjes drinken bij het zwembad/strand. Ben benieuwd naar je verdere verhalen!
xx Marloes -
24 April 2010 - 11:19
Femke:
Anne! Je klinkt al wat meer gesetteld, en meteen lekker op trip, wat een heerlijkheid! Geniet ervan!
xxxxxx -
24 April 2010 - 11:24
Maris:
hej anne,
mooi dat je er bent:)! hadden eergister en gister volleybaltoernooi en nog afsluitingsfeestje, was gezell! heel veel plezier hè, geniet ervan!!! zullen je missen volgende week met koninginnenacht/dag...;)
kussies maris
ps kaartjes voor concert in sept zijn binnen, haha:) -
25 April 2010 - 00:53
Velda:
Hey, je bent dus toch nog op pad! Heel veel plezier in Suriname! Ik ben zelf vanmiddag in New York aangekomen. Nog bedankt voor je tips.
x Velda