Laatste vrije dagen en eerste week ziekenhuis - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van opreismetanne - WaarBenJij.nu Laatste vrije dagen en eerste week ziekenhuis - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van opreismetanne - WaarBenJij.nu

Laatste vrije dagen en eerste week ziekenhuis

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg

06 Mei 2010 | Suriname, Paramaribo

Mijn laatste vrije dagen heb ik lekker relaxed doorgebracht. Met koninginnendag zijn we naar een feestje op de pier geweest. Er kwamen twee Surinaamse bands optreden en de afsluiting werd verzorgt door de Dijk. Het was een erg geslaagd feestje!

Zaterdag en zondag heb ik met 2 huisgenootjes doorgebracht op een schiereiland in het Brokopondomeer. Het meer is ontstaan door de aanleg van een dam. Hierdoor zijn er stukken land onder water gelopen waar vroeger huizen stonden. De boomstammen steken nog boven het water uit, wat een heel apart en mooi gezicht is. Het weekend bestond voornamelijk uit chillen in een hangmat, lekker eten, feestje bij het kampvuur en varen op het meer.

Verder heb ik geprobeerd om mijn visum te regelen. In Nederland moest ik al tig formulieren invullen omdat ik langer dan 3 maanden blijf, en hier ook weer. Bovendien moest ik geld bij de bank storten. Stond ik bij die bank, bleek dat je daar niet kon pinnen. Moest ik eerst ergens anders geld gaan pinnen, en toen weer naar de bank om te gaan storten. Met het stortingsbewijs kan ik weer terug naar het ministerie om mijn visum te regelen. Erg omslachtig allemaal.

Maandag ben ik in het ziekenhuis begonnen. Het is allemaal nog erg wennen. Er wordt erg ongestructureerd gewerkt en je moet steeds achter uitslagen en dat soort dingen aan zitten. Verder moet je controleren of de verpleging alles wel goed doet. Deze week was het extra druk omdat er maar 1 zaalarts was. Volgende week komt er eentje bij, dus ik hoop dat ik dan ook meer begeleiding krijg.

Het verkeer is hier nog steeds bijzonder. Iedereen rijdt erg hard, het is druk en er zijn veel eenrichtingswegen, wat het niet makkelijker maakt om de weg te vinden. Toch is het lekker om te fietsen, en niet steeds afhankelijk te zijn van een bus of taxi. Ik blijf echt zo’n fietsende Nederlander.

Oja, als je geen mailtjes meer wilt ontvangen moet je je even uitschrijven of mij mailen.

• 06 Mei 2010 - 21:33

Caro, Maris, Marloes:

Jaaaaahhh we komen eraan!!